Кулеба просить ОБСЄ підготувати доповідь про російську паспортизацію ОРДЛО

Кулеба просить ОБСЄ підготувати доповідь про російську паспортизацію ОРДЛО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до ОБСЄ із запитом про підготовку тематичної доповіді про паспортизацію Росією громадян України на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це Кулеба заявив на спільному з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Польща Збіґневом Рау брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сьогодні скористався нагодою присутності діючого голови ОБСЄ і керівника СММ і звернувся до них із запитом, щоб СММ ОБСЄ підготувала тематичну доповідь про паспортизацію громадян України Росією на території окремих районів Донецької та Луганської областей», - сказав Кулеба.

Читайте також: На Росію вже можна накладати санкції за паспортизацію ОРДЛО – Кулеба

Він акцентував, що це велика системна проблема, на яку слід звернути увагу не лише в контексті ситуації в Україні.

Читайте також: Кулеба скоординував позиції з Боррелем після його візиту до США

«Ми повинні... дуже чітко зафіксувати цей кейс і які наслідки він тягне за собою для держави, що вдається до подібного кроку паспортизації, щоб потім, на роки вперед, будь-хто, хто намагатиметься повторити цей російський досвід, тричі думав перш ніж вдаватися до такого кроку», - акцентував глава української дипломатії.

Читайте також: Зараз є шанс врегулювати кризу дипломатичним шляхом – Кулеба

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час зустріч з конгресменами США 18 січня розповів, що Росія продовжує масову видачу російських паспортів на окупованому Донбасі, і що Кремль може створити привід для ескалації під виглядом «захисту російських громадян».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-