Зараз є шанс врегулювати кризу дипломатичним шляхом – Кулеба

Зараз є шанс врегулювати кризу дипломатичним шляхом – Кулеба

Укрінформ
Зараз дійсно є шанси врегулювання кризи на українському кордоні дипломатичним шляхом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з міністром закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хочу підтвердити слова Хосе Мануеля про те, що, дійсно, зараз є шанси на врегулювання кризи дипломатичним шляхом. І ті санкції, які були розроблені Європейським Союзом — це теж частина дипломатичного шляху”, - сказав він.

Кулеба додав, що санкції розроблені таким чином, щоб вони були застосовані у разі подальшої чи нової хвилі збройної агресії Росії проти України.

Читайте також: Світ має зупиняти Росію, а не «рятувати обличчя Путіна» - Кулеба

“Санкційний пакет розроблений, і він працює вже як інструмент стримування від подальших агресивних дій Росії”, - підкреслив голова української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою глава іспанської дипломатії зазначив, що його країна готова разом з Євросоюзом до запровадження санкцій проти Росії у разі нової атаки на Україну, але вважає, що наразі слід зосередитися на дипломатичних зусиллях задля врегулювання створеної Кремлем кризи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-