Сенатори просять Байдена надавати Україні більше розвідданих

Сенатори просять Байдена надавати Україні більше розвідданих

Укрінформ
Двопартійна група членів комітету з питань розвідки Сенату США у відкритому листі просить президента Байдена посилити обмін розвідданими з Україною, яка обороняє Європу від російської агресії.

Текст листа оприлюднено на офіційній сторінці голови комітету Марка Ворнера, повідомляє Укрінформ.

«Володимир Путін загрожує свободі й безпеці українців, і вони демонструють готовність діяти задля захисту власного суверенітету, свободи й демократично обраного уряду», - вказується в документі.

У цьому зв’язку законодавці звернулися до глави Білого дому з проханням, аби Сполучені Штати ділилися з Україною розвідувальною інформацією у якомога більших обсягах.

Читайте також: Американські сенатори обіцяють зробити все можливе для стримування Путіна

«Росія є агресором, і ми повинні озброїти Україну важливою інформацією, необхідною для її захисту. Це відповідає інтересам національної безпеки США, а також інтересам наших союзників і партнерів у регіоні», - наголошують автори листа.

Сенатори підкреслили, що погрози Росії на адресу України загрожують демократії в усьому світі, тож закликали президента США «зробити все можливе, щоб підтримати Україну в нинішній критичний момент».

Читайте також: У Сенаті США переконані, що врешті домовляться про запровадження санкцій проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, група впливових американських сенаторів готує законопроєкт, який передбачає запровадження додаткових санкцій проти Росії, а також підтримку України та союзників США в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-