Американські сенатори обіцяють зробити все можливе для стримування Путіна

Американські сенатори обіцяють зробити все можливе для стримування Путіна

Укрінформ
Законопроєкти про санкції, які готує Конгрес, мають показати єдність США у протистоянні російській агресії та підтримці України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-заходу, організованого Центром Вілсона, заявила сенаторка від Демпартії Джин Шахін, яка відвідала Україну два тижні тому.

За її словами, Конгрес США й надалі намагатиметься зробити все можливе, аби забезпечити «стримування Путіна». «Є низка законодавчих актів, які, гадаю, допоможуть це зробити», - сказала вона.

Зокрема, очікується презентація законопроєкту, що перебуває на стадії затвердження в голови комітету з міжнародних відносин Сенату демократа Роберта Менендеса та його заступника від республіканців Джима Ріша. Цей документ, повідомила Шахін, покликаний «розв’язати багато проблем, про які ми чули від українців - санкції, зброя, підтримка».

«Ми збираємося розробити пакет санкцій таким чином, аби показати, що діємо спільно проти Росії та підтримуємо відповідні зусилля США і НАТО, аби врешті-решт Путін відмовився від ідеї вторгнення», - пояснила сенаторка.

Читайте також: У Сенаті США готують законопроєкт про превентивні санкції проти Росії

На її думку, російський президент - диктатор, «який не розуміє нічого, крім влади». «Якщо він доб'ється успіху в Україні, то хтозна, де він зупиниться, - додала політик. - Тому для нас дуже важливо й надалі докладати всіх зусиль, аби утримати його від цієї дуже серйозної помилки».

Шахін указала, що Путіну надано кілька можливостей для дипломатичного рішення - «але незрозуміло, кого він слухає і що збирається вирішувати». Вона зазначила, що в середу розмовляла телефоном з послами Литви, Латвії, Естонії, а також з польським урядовцем, які вважають, що Путін не зупиниться на Україні в разі нової агресії, тож висловили задоволення рішенням США направити додаткові війська до Східної Європи.

«Намір (Путіна – ред.) розділити Сполучені Штати і наших союзників у НАТО, має цілковито протилежний ефект: це об’єднало Альянс так, як не було вже багато десятиліть», - підкреслила Шахін.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Україна має невіддільне право на самооборону

Своєю чергою сенатор від республіканців Роджер Вікер, який також відвідав нашу країну, спростував тезу про те, що в Україні недооцінюють небезпеку. Президент Володимир Зеленський висловився проти поширення паніки, нагадав він, «і паніки немає ні серед керівництва, ані будь-де, наскільки ми це бачили за той короткий час, що у нас був».

«Я б сказав, що є почуття рішучості», - підсумував сенатор Вікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-