Кулеба чекає відповіді Сійярто на запрошення відвідати Україну

Кулеба чекає відповіді Сійярто на запрошення відвідати Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба готовий прийняти у Києві угорського колегу Петера Сійярто, але наразі запиту від Угорщини на проведення цього візиту немає.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції в Укрінформі.

«Станом на зараз запитів від угорської сторони на проведення візиту Пітера Сійярто до України немає. Але моє запрошення для нього залишається дійсним. Я в грудні минулого року запросив усіх міністрів закордонних справ країн ЄС відвідати Україну саме в січні і в лютому. Якщо він вирішить приїхати, я із задоволенням з ним зустрінуся», - сказав Кулеба у відповідь на запитання, чи не планується візит очільника МЗС Угорщини в Україну на тлі російської ескалації.

Глава української дипломатії також поінформував, що напередодні Нового року проводив активну телефонну і sms- дипломатію з Пітером Сійярто з питання кіберцентру НАТО.

Читайте також: У Німеччини немає юридичних заборон на постачання зброї Україні – Кулеба

«Мені дуже прикро, що зрештою Угорщина залишилася тією єдиною країною, яка не підтримала це рішення, тому що насправді це було б вигідно всім нам, а не лише Україні, адже кібербезпека стосується кожного», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Угорщина заблокувала приєднання України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-