Одна з країн Євросоюзу заблокувала приєднання України до кібер-НАТО — Данілов

Одна з країн Євросоюзу заблокувала приєднання України до кібер-НАТО — Данілов

Укрінформ
Одна з країн Євросоюзу, сусідня країна, заблокувала приєднання України до Об'єднаного центру з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми «Право на владу» заявив cекретар РНБО Олексій Данілов. 

«Є така інституція, яка має назву кібер-НАТО і ми влітку минулого року подали туди відповідні документи, пройшли всі відповідні верифікації і там так само, як в НАТО, консенсусом приймається рішення. Так от одна з європейських країн нам відмовила в участі нашій у цій поважній інституції. Це з урахуванням того, що у нас восьмий рік іде війна з РФ, у нас постійні напади на нас, що стосується кібератак, крайній був 13-14 січня. Це країна Євросоюзу, це наші сусіди, вони нам відмовили», - заявив Данілов, додавши, що таку країну можна назвати лише партнером в лапках.

Читайте також: США і далі допомагатимуть Україні з кібербезпекою - радниця Білого дому

Видання «Європейська правда» з посиланням на власні джерела повідомило, що в даному разі йдеться про Угорщину, яка виступила проти приєднання України. 

Укрінформ надіслав запит до РНБО та очікує на підтвердження чи спростування такої інформації.

Читайте також: На допомогу Україні планується залучити Сили швидкого кіберреагування - Міноборони Литви

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства. У Службі безпеки України заявили, що, за наявною інформацією, витоку персональних даних унаслідок хакерської атаки на урядові сайти не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-