Росія намагається зашкодити іміджу Польщі в Україні - експерт

Росія намагається зашкодити іміджу Польщі в Україні - експерт

Укрінформ
Росія активно використовує пропагандистські наративи, щоб зашкодити іміджу Польщі в Україні.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу сказав експерт Центру дослідження сучасного безпекового середовища (Краків) Міхал Марек, коментуючи появу на проросійських інформаційних ресурсах ОРДЛО фейкової новини про те, ніби “на Донбас прибули найманці з Польщі”.

За словами експерта, Москва намагається позиціонувати Польщу як одну з найбільших загроз для Росії, Білорусі та загальної стабільності в регіоні. Він підкреслив, що в російському відображені реальності головне зло – це США, а Польща є маріонеткою Вашингтона.

“По-перше, Росія створює наративи, що Польща – це маріонетка США, а по-друге, намагається псувати імідж Польщі в Україні. Мовляв, Варшава відповідає за дестабілізацію ситуації на сході України, що є повною нісенітницею”, - підкреслив Марек.

Читайте також: Дуда: Наше завдання - захистити Україну

Він нагадав, що фейки про “польських найманців на Донбасі” не є новими, вони вже з’являлися у 2018 році. А нинішні вкиди російської дезінформації експерт пов’язує з тим, що Польща активно підтримує Україну на міжнародній арені, зокрема надає військову допомогу.

Марек зауважив, що загалом ці наративи спрямовані до росіян, білорусів, мешканців окупованих територій. “Вони не впливатимуть імідж поляків в Європі”, - констатував експерт.

Водночас, оцінюючи заяву так званого глави “ДНР” Дениса Пушиліна в інтерв’ю Reuters про можливість “вибуху великої війни на сході України” найближчим часом, Марек назвав це черговою спробою інформаційно-психологічного тиску Москви на Захід, аби той погодився на російські пропозиції щодо України.

Читайте також: Уряд Польщі затвердив надання безоплатної військової допомоги Україні

“Це - чергова спроба інформаційно-психологічного тиску на країни Заходу, аби вони своєю чергою вплинули на Україну, а Київ погодився на російську інтерпретацію Мінська-2: прямі переговори з так званими сепаратистами, особливий статус Донбасу”, - наголосив польський експерт.

Він додав, що Росія цими вкидами тисне на США, аби також примусити Вашингтон до діалогу стосовно планів розміщення системи ПРО НАТО в Центральній Європі, зокрема в Польщі й Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-