Дуда: Наше завдання - захистити Україну

Дуда: Наше завдання - захистити Україну

Укрінформ
Завданням країн Заходу є збереження миру і захист від агресивних дій Росії союзника, який не є членом НАТО та ЄС, - України.

Про це в Берліні на брифінгу для ЗМІ лідерів Веймарського трикутника (Польща, Німеччина, Франція) заявив Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Нашим великим завданням є захист міжнародного права, захист територіальної цілісності країн, які не є членами ЄС, НАТО, але є нашими союзниками. Я маю на увазі Україну - державу, де живе народ, який хоче свободи, незалежності, суверенітету”, - сказав президент Польщі.

За його словами, зараз - найскладніша ситуація для НАТО та ЄС з 1989 року. Дуда вказав на безпрецедентне розгортання російських військ вздовж кордонів з Україною та масштабні військові навчання в Білорусі, які триватимуть до 20 лютого.

Читайте також: Дуда пропонує провести зустріч НАТО-Україна на вищому рівні

Дуда переконаний, що лідери Веймарського трикутника мають знайти вихід із цієї складної ситуації для уникнення війни: “Це - головне завдання, і я вірю, що ми це зробимо. Зараз найважливішою є наша єдність і солідарність. Ми маємо показати, що говоримо одним голосом, що ми є спільнотою, що нас не можна зламати, і що ми не відступаємо”.

Польський лідер додав, що не можна допустити, аби Захід відступив і залишив когось на поталу Росії.

Читайте також: Макрон обговорив із Дудою проведення тристоронньої зустрічі щодо України

“Я переконаний, що ми зможемо. Ми потребуємо мудрої, але рішучої позиції, і я вірю, що таку позицію ми зможемо напрацювати”, - резюмував Дуда.

Як повідомлялося, у вівторок у Берліні уперше за шість років відбувся саміт Веймарського трикутника, в якому взяли участь президент РП Анджей Дуда, канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон. Основна тема переговорів - безпекова ситуація навколо України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-