Головна мета Путіна не Україна, а торг із Заходом - речник Ердогана

Головна мета Путіна не Україна, а торг із Заходом - речник Ердогана

Укрінформ
Головна мета Путіна - не Україна, а можливість «торгуватися» із Заходом, зокрема США та НАТО. Туреччина в ситуації, що склалася, може відіграти дієву роль у відновленні геополітичного балансу через 30 років після закінчення «холодної війни».

Як повідомляє Укрінформ про це речник президента Туреччини Ібрагім Калин сказав у інтерв’ю турецькому телеканалу А Haber

«Основне питання: як геополітичний баланс буде відновлено через 30 років після закінчення холодної війни? У цьому важлива роль, яку відіграватиме Туреччина та зокрема наш президент. Тому що в цьому процесі Росія підійшла до певної точки у протистоянні західному альянсу, який діє з огляду на безпекові питанні. Відстань між ними збільшилася... На мою думку, головна мета Путіна – не Україна, а торг із Заходом, особливо із США та НАТО», - сказав Калин.

Читайте також: Посередництво Анкари між Україною та РФ має великі шанси на успіх - турецький експерт

Речник президента Туреччини позитивно оцінив результати візиту Реджепа Таїпа Ердогана в Україну та вказав на його виважену позицію щодо можливого посередництва Туреччини.

«Це був важливий візит, здійснений у дуже критичний час. Українці позитивно його сприйняли. Члени НАТО та генсек НАТО Столтенберг позитивно сприйняли... Як країна-член НАТО, Туреччина може вести прямі переговори і з Росією, і з Україною одночасно. Без перебільшення скажу, що Туреччина є єдиною країною, яка має хороші відносини (з Україною і РФ - ред.)… Під час візиту була висунута дуже виважена позиція з акцентом на територіальній цілісності та політичній єдності України, а також щодо визначення рамок майбутніх переговорів з Росією», - вказав Калин.

Читайте також: Ердоган у Києві: Стамбул замість Мінська, байрактари і вільна торгівля

За його словами, дата візиту президента РФ в Туреччину стане відома найближчими днями.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган неодноразово заявляв про готовність докладати зусиль для зниження напруженості в регіоні. У ході візиту в Київ 3 лютого Ердоган висловив готовність прийняти у себе саміт на рівні лідерів або перемовини на технічному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-