У Зеленського відреагували на «подобається - не подобається» щодо Мінських угод

У Зеленського відреагували на «подобається - не подобається» щодо Мінських угод

Укрінформ
Форма взаємодії "подобається - не подобається" відображає відносини в Росії між державою та громадянами за останні 20 років, проте спотворення Мінських домовленостей та спроби примусу України до певних дій потягнуть за собою жорстку санкційну відповідальність.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у переданому Укрінформу коментарі щодо висловлювання президента РФ Володимира Путіна про "Мінськ".

"Нещодавно в Росії були вкотре внесені правки до Конституції, які повертають країну до класичної неконкурентної моделі влади. Шкода, що серед них не було слів про "подобається чи не подобається" як про ключовий імператив під час ухвалення рішень. Можна було б зекономити багато паперу і замінити значну частину формального тексту поправок лише цією фразою. Тому що ці слова досить чітко відображають відносини між державою та суспільством у Росії, які встановилися за минулі 20 років і які найбільше стимулюють сусідів Росії якнайшвидше інтегруватися до Євросоюзу чи інших політико-економічних союзів", – наголосив він.

Читайте також: Росія змушуватиме Україну виконати «Мінськ» у своєму трактуванні - Гармаш

Подоляк вважає, що якби ставлення було іншим, то й зовнішньополітична ситуація у багатьох країнах могла би бути іншою. У той же час він зазначив, "що маємо, те маємо", й український народ, як і інші народи Східної Європи, віддає перевагу виключно самостійним рішенням.

За його словами, з нашого боку від російського кордону є чітке розуміння в абсолютної більшості людей, що будь-які форми примусу залишилися в минулому і назавжди асоціюватимуться лише з ХХ століттям.

"Природно, жодні форми примусу не можуть бути інстальовані й у процес виконання Мінських документів. Рамковим характером цих документів окреслено такий напрямок до миру, яким можна пройти тільки на основі повної поваги до суверенітету України. Спотворення сенсу Мінських документів, спроби наповнити їх певними формами примусу України до чогось – це шлях до руйнування "Мінська", за який може вкотре настати жорстка санкційна відповідальність", – наголосив радник керівника ОП.

Читайте також: Макрон заявляє, що базою вирішення «українського питання» є Мінські угоди

Як повідомлялося, Путін після зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном у фривольній формі висунув вимогу від Президента України Володимира Зеленського виконання "Мінська", наголосивши саме на російському трактуванні угод. У цьому контексті він висловив російську приказку: "Нравится – не нравится, терпи, моя красавица!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-