Росіяни не підтримують війну, вторгнення в Україну може дестабілізувати РФ - Тейлор

Росіяни не підтримують війну, вторгнення в Україну може дестабілізувати РФ - Тейлор

Укрінформ
Подальша російська агресія проти України може призвести до дестабілізації ситуації в самій Росії, оскільки її громадяни не підтримують воєнні дії, вважає експосол США в Україні Вільям Тейлор.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час онлайн заходу «Протистояння російській агресії: голоси українських жінок», організованого Інститутом з проблем жінок, світу та безпеки Джорджтаунського університету.

«Є ознаки того, що російський народ, громадяни Росії не підтримують агресію, не підтримують вторгнення. У Росії може відбутися дестабілізація, спричинена цією непопулярною війною проти України», - сказав він.

На його переконання, більшість росіян мають гарне, позитивне уявлення про Україну.

Тейлор висловив сподівання, що Путін, зваживши всі обставини, обере дипломатичний шлях.

«Ми всі запропонували йому переговори. Якщо є проблеми, які він хоче розв’язати, ми готові їх розв’язувати. У нас теж є проблеми, які потрібно розв’язувати… І є способи все вирішити так, як це роблять цивілізовані країни, - за столом переговорів, не вторгаючись у сусідню державу», - сказав Тейлор.

Читайте також: Наслідки великої війни з Україною можуть зруйнувати Росію як імперію – Гармаш

За його словами, Путін, використовуючи військову силу, намагається залякати Президента України Володимира Зеленського та Президента США Джо Байдена. «Але Президент Зеленський, Президент Байден не злякалися. Вони твердо дотримуються принципів стосовно того, що українці самі вирішують свою долю, самі вирішують, з ким їм об’єднуватися, як гарантувати свою безпеку, з ким торгувати і яких лідерів мати», - додав він.

Тейлор розповів, що відвідав минулого тижня Україну й переконався, що український Президент виявляє спокій і рішучість.

Читайте також: Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Роки окупації позначаються на економіці, яка потребує фінансування, зазначив Тейлор, тому Сполучені Штати та міжнародне співтовариство, зокрема, Міжнародний валютний фонд, мають розглянути заходи, щоб допомогти Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-