Наслідки великої війни з Україною можуть зруйнувати Росію як імперію – Гармаш

Наслідки великої війни з Україною можуть зруйнувати Росію як імперію – Гармаш

Укрінформ
Наслідки великої війни з Україною можуть бути тригером дестабілізуючих внутрішніх процесів у Росії, які можуть зруйнувати її як імперію.

Таку думку висловив представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в інтерв’ю виданню «Цензор.нет», передає Укрінформ.  

Коментуючи той факт, що протягом восьми років більшість росіян перебувають просто у ролі мовчазних спостерігачів, журналіст зауважив, що це тому, що росіяни від нашої ситуації ще нічого суттєво не втратили.

«Так, з 2014 року у них погіршилося життя, але ж погіршення відбувається скрізь, і у них воно пройшло поступово. А війна в Україні для більшості з них йде лише в студіях "кисельових-соловйових", на кухнях та в Однокласниках. Вона не торкається їх безпосередньо. Туди ще не йшла велика кількість трун. Їх було небагато, а інформація про них приховувалася. Тому росіяни живуть в своєму окремому світі пропаганди та самовдоволення», - сказав Гармаш.

Читайте також: Росія змушуватиме Україну виконати «Мінськ» у своєму трактуванні - Гармаш

За його словами, поки немає подразнюючих чинників, які змусять росіян щось змінити. Водночас він констатував, що невдоволення в Росії зростає, що показують соціологічні опитування.

«Наслідки великої війни можуть бути тригером дестабілізуючих внутрішніх процесів, які можуть дійсно зруйнувати Росію як імперію», - спрогнозував представник України в ТКГ.

Як повідомлялося, представники російської інтелігенції та інші відомі люди 30 січня розпочали збір підписів проти російської агресії щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-