Кулеба пояснив, чому не склався одночасний візит до Києва глав МЗС Німеччини та Франції

Кулеба пояснив, чому не склався одночасний візит до Києва глав МЗС Німеччини та Франції

Укрінформ
Запланований раніше на 7-8 лютого одночасний візит до Києва глав МЗС Німеччини та Франції не склався через зміни у графіку глави французької дипломатії Жана-Іва Ле Дріана.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується візиту двох міністрів, дійсно, сьогодні мали прибути і Анналена (Бербок), і Жан-Ів (Ле Дріан). Але оскільки завтра в Києві буде президент Еммануель Макрон - сьогодні він у Москві - то з ним поїхав і мій колега з Франції Жан-Ів Ле Дріан, тому подвійний візит не склався", - сказав Кулеба.

Він подякував німецькій колезі за те, що вона не скасувала свій візит до України.

Читайте також: Кулеба говоритиме з Бербок і Макроном про зброю для України

"Ми сьогодні поспілкуємося з нею, завтра з Жаном-Івом Ле Дріаном, а після цього вони переговорять між собою і обміняються враженнями", - зазначив міністр.

За його словами, дуже важливо, що Бербок завтра відвідає схід України і на власні очі переконається у тому, що таке російська агресія і якими є її наслідки.

Як повідомлялося, 7-8 лютого федеральна міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснить другий візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-