У Брюсселі започаткували новий діалог з безпеки Україна-ЄС-НАТО

У Брюсселі започаткували новий діалог з безпеки Україна-ЄС-НАТО

Укрінформ
У Брюсселі відбулася перша зустріч у новому форматі, яка об’єднала представників ЄС, НАТО та України для результативного пошуку виходу з безпекової кризи, що спричинена військовим нарощуванням РФ вздовж кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Твітері повідомив представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

«Сьогодні започаткований новий формат для обговорення безпекових питань: Україна-ЄС-НАТО. Зовнішні загрози продовжують об’єднувати міжнародних партнерів України, які готові й надалі зміцнювати інституційні спроможності України для ефективної протидії викликам у безпековій сфері та агресії РФ», – повідомив український дипломат.

Читайте також: Туреччина готова прийняти у себе саміт лідерів України та РФ – Ердоган

Як повідомлялося, ЄС і НАТО послідовно закликають Росію до деескалації напруги навколо України та до вирішення безпекових суперечностей шляхом діалогу та переговорів. Вони мають погоджену і єдину позицію, що відповіддю на будь-яку нову військову агресію Росії проти України стануть важкі економічні та політичні наслідки для країни-агресора.

Читайте також: Резніков: Україна не планує наступу ані на Донбас, ані на Крим

Водночас офіційні особи обох організацій рішуче відкинули ультиматум Росії щодо перегляду основ сучасної архітектури європейської безпеки, яка ґрунтується на Гельсінському заключному акті та на Паризькій хартії і передбачає непорушність існуючих кордонів та повагу до права всіх європейських держав ухвалювати суверенні рішення у галузі власної безпеки.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-