Стримати Росію: Кулеба назвав три речі, які може зробити ЄС

Стримати Росію: Кулеба назвав три речі, які може зробити ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три речі, які може зробити Європейський Союз, щоб запобігти вторгненню Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу для іноземних журналістів, передає кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії підкреслив, що найкраще, що можуть зробити Євросоюз та країни-члени зараз, зводиться до трьох речей.

«По-перше, залишайтеся міцними та єдиними щодо неприйнятності російських ультиматумів і вимог», - закликав Кулеба.

Читайте також: Світ має зупиняти Росію, а не «рятувати обличчя Путіна» - Кулеба

«По-друге, завершити перелік санкцій, який ви готові застосувати у випадку російської військової ескалації, та зробіть це доступним для росіян, щоб вони могли бачити, що на них чекає. Бо ж останнім часом чи чуємо дискусії про серйозність санкцій, але настав час бути специфічним, інакше Росія може подумати, що це просто блеф», - зауважив міністр.

Третім елементом, на його думку, є допомога Україні у посиленні своєї безпеки та особливо кібербезпеки. Кулеба зазначив, що будь-яка країна ЄС може обрати, що їй найбільше до вподоби у допомозі Україні, але головне - демонстрація політичної волі посилювати українську безпеку.

Читайте також: Кулеба - про навчання Росії і Білорусі: Уважно стежимо, але зберігаємо голову холодною

Як повідомлялося, Європейський Союз вже далеко просунувся в роботі із підготовки обмежувальних заходів, що можуть бути застосовані у випадку подальших агресивних дій Росії проти України, але їх тип та обсяг прямо залежатиме від характеру та обсягу агресивних дій російської сторони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-