Кулеба - про навчання Росії і Білорусі: Уважно стежимо, але зберігаємо голову холодною

Кулеба - про навчання Росії і Білорусі: Уважно стежимо, але зберігаємо голову холодною

Укрінформ
Україна і міжнародні партнери уважно стежать за російсько-білоруськими військовими навчаннями «Союзна рішучість - 2022» і володіють усією повнотою інформації про маневри поблизу нашого кордону.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформ.

Коментуючи припущення, що початок активної фази навчань 10 лютого може стати датою вторгнення в Україну, глава української дипломатії зауважив, що, по-перше, немає ніяких «достовірних» теоретичних дат початку російської агресії, жодна наявна інформація не дозволяє зробити навіть припущення про якусь дату.

«По-друге, не треба недооцінювати свої сили. Україна пережила вже багато навчань - російських, російсько-білоруських. Ми уважно за всім стежимо. Ми володіємо повнотою інформації про маневри і про те, що відбувається вздовж нашого кордону. Наші партнери також уважно за всім стежать і діляться з нами усією необхідною інформацією. Відповідно якщо ці навчання почнуть еволюціонувати у щось інше, ми миттєво це побачимо і підготуємося. Тому уважно стежимо, але зберігаємо голову холодною», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Білорусі війська почали навчання на полігонах разом з армією РФ

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, розпочали бойове злагодження на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Лєсновський, Брестський, Осиповицький.

Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі «навчань», який проходитиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Також планується організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Читайте також: Білоруська співучасть в агресивних намірах і планах Кремля

Другий етап пройде з 10 до 20 лютого. У його рамках планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів «Союзної держави». Під час навчань будуть виконуватися заходи щодо посилення охорони державного кордону для припинення проникнення озброєних груп бойовиків, щодо перекриття каналів доставки зброї та боєприпасів, а також пошуку, блокування, знищення незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-