У Білорусі війська почали навчання на полігонах разом з армією РФ

У Білорусі війська почали навчання на полігонах разом з армією РФ

Укрінформ
Військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, розпочали бойове злагодження на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Лєсновський, Брестський, Осиповицький.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони РФ.

"У ході етапу бойового злагодження (ЗС Росії та Білорусі – ред.) на полігонах відпрацьовуються питання ведення оборони та боротьби з незаконними збройними формуваннями", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що контрольні заняття з тактичної і вогневої підготовки, водіння бойових машин та інших предметів навчання проходять "з мотострілецькими підрозділами, екіпажами танків, бойових машин піхоти, артилерійськими розрахунками, розрахунками протитанкових керованих ракетних комплексів". Різні прийоми та способи бойових дій відпрацьовуватимуться в єдиних бойових порядках

Читайте також: Відведення військ РФ: Путін сигналізує світові про готовність до переговорів

Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який проходитиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Також планується організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап пройде з 10 до 20 лютого. У його рамках планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів "Союзної держави". Під час навчань будуть виконуватися заходи щодо посилення охорони державного кордону для припинення проникнення озброєних груп бойовиків, щодо перекриття каналів доставки зброї та боєприпасів, а також пошуку, блокування, знищення незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп противника.

Читайте також: Моравецький порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

Практичні дії військ пройдуть на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Лєсновський, Брестський та Осиповицький, а також на окремих ділянках місцевості, розташованих на території Білорусі. Планується задіяти аеродроми Барановичі, Лунінець, Ліда та Мачулищі.

Російське Міноборони стверджує, що кількість залучених військовослужбовців і техніки на навчаннях, які потрапляють під дію Віденського документа 2011 року, "не перевищує параметри, що підлягають повідомленню".

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї безпекової політики. У разі відмови Заходу прийняти такі російські "пропозиції", кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи "військового і військово-технічного характеру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-