Моравецький порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

Моравецький порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

Укрінформ
Наша частина Європи не переживає землетрусів, вибухів вулканів, але поблизу такого сусіда, як Росія, маємо враження, начебто живемо біля вулкану.

Про це заявив голова Ради Міністрів Республіки Польща Матеуш Моравецький під час спільної з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заяви для преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Моравецький відзначив, що Польща, як ніхто в Європі, розуміє, якою цінністю є безпека, якою цінністю є союзи і співпраця в питаннях безпеки, і таку підтримку його країна хоче надати Україні.

Читайте також: Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони – Моравецький

«Наша частина Європи не переживає землетрусів, вибухів вулканів, але що з того? Живучи близько до такого сусіда як Росія, ми маємо враження, що живемо біля вулкану», - сказав він.

Голова польського уряду також констатував, що Польща готова надавати Україні в міру своїх можливостей допомогу у газовій сфері та енергетиці, у сфері обороноздатності держави та гуманітарних питань.

Читайте також: Київ та Варшаву поєднає швидкісна залізниця - прем'єри почали переговори

«Суверенна, демократична Україна є в інтересах всієї Європи, а яка могла би бути альтернатива? Можемо подивитися на Білорусь», - зауважив польський урядовець.

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький 1 лютого прибув із візитом до Києва. Це перший його візит в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму в польському Карпачі.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Моравецький обговорили подальшу співпрацю у сфері зберігання газу.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Раніше премʼєр Польщі заявляв, що його країна готова передати Україні військову допомогу. Зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК "Грім" і дрони різного типу.

Фото: Kancelaria Premierа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-