Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з головою Ради Міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким обговорив подальшу співпрацю у сфері зберігання газу.

Про це Шмигаль повідомив під час спільної з Моравецьким заяви для преси, передає кореспондент Укрінформу.

«Двосторонню взаємодію ми будемо зосереджувати у протидії політичного проєкту «Північний потік-2». Також ми бачимо перспективним зберігання природного газу польськими компаніями, європейськими компаніями у підземних сховищах газу України, а також створення технічних можливостей для імпорту газу з території Польщі, зокрема, з LNG-терміналів, які розташовані на території Польщі», - сказав Шмигаль.

За його словами, одним із незмінних пріоритетів співробітництва двох країн є інфраструктурні проєкти, зокрема, у сфері залізничого транспорту, дорожнього сектору, а також інтеграція автодорожньої інфраструктури України з траспортними коридорами Європейського Союзу.

Читайте також: Україна та Польща оголосять про поглиблення співпраці у військовій сфері – Шмигаль

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький 1 лютого прибув із візитом до Києва. Це перший його візит в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму в польському Карпачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-