Україна та Польща оголосять про поглиблення співпраці у військовій сфері – Шмигаль

Україна та Польща оголосять про поглиблення співпраці у військовій сфері – Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна та Польща найближчим часом зможуть оголосити про поглиблення співпраці у військовій сфері.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував під час спільної з головою Ради Міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким заяви для преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Упевнений, що найближчим часом ми зможемо анонсувати поглиблення такої співпраці ( військової – ред.). Ми також її торкалися із паном прем'єром (на зустрічі - ред.)», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони – Моравецький

Він наголосив, що Збройні сили України активно нині взаємодіють із польськими та литовськими військовими у рамках LITPOLUKRBRIG відповідно до стандартів НАТО.

Денис Шмигаль також розраховує на створення Україною, Великою Британією та Польщею нового ефективного формату політичної співпраці в Європі.

«Також сподіваюся, що нам вдасться започаткувати новий регіональний формат співпраці Україна-Польща-Велика Британія. В умовах триваючої російської агресії нам варто підписати документ про співробітництво із посилення регіональної безпеки», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна, Британія і Польща: Зеленський підтвердив створення нового політичного формату

Прем'єр також додав, що Україна розраховує на підтримку Польщі під час її головування в Організації безпеки та співробітництва у Європі.

«У розв'язанні питань, пов'язаних із російською агресією, ми також розраховуємо на співпрацю з Польщею під час її головування в ОБСЄ у 2022 році», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Джонсон заявив, що закличе Путіна «відійти від прірви»

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький 1 лютого прибув до Києва. Це перший його візит в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму в польському Карпачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-