«Тонни аргументів» безпекової допомоги посилюють переговорну позицію України – Кулеба

«Тонни аргументів» безпекової допомоги посилюють переговорну позицію України – Кулеба

Укрінформ
Думка про недооцінку Україною військової загрози або недостатню підготовку до різних сценаріїв є абсолютно хибною, бо комплексний пакет стримування Росії наша країна запропонувала партнерам ще в листопаді минулого року і вже має результати.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн- брифінгу в понеділок, 31 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі спроби зараз нав’язати думку, що Україна недооцінює загрозу або недостатньо готується до різних сценаріїв, є абсолютно хибною, тому що ми були першими, хто запропонував відповідь на проблему, – це комплексний пакет стримування Росії», - сказав Кулеба.

Він нагадав, що він був запропонований партнерам ще в листопаді минулого року, а сьогодні цей комплексний пакет уже наповнений конкретними елементами: Україна отримує посилену політичну, безпекову та економічну підтримку наших партнерів.

«Хочу наголосити, що десятки тонн оборонної зброї, обладнання та боєприпасів, які сьогодні прибувають до України - це тонни аргументів, які посилюють переговорну позицію України. Як не парадоксально, вся ця зброя потрібна насамперед для того, щоб її не довелося застосовувати», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Кулеба не поспішає з оцінкою заяви РФ про відведення військ: Треба більше інформації

Кулеба також окремо подякував британській колезі Ліз Трасс за готовність до запровадження болісних санкцій проти російських фінансових інтересів у Великій Британії.

"Ми закликаємо партнерів бути готовими до таких дій, адже вони є важливим фактором стримування російської верхівки від необдуманих рішень. Коли російські можновладці усвідомлять, що йдеться про їхні активи, нерухомість та кошти за кордоном, де вони, патріоти Росії, їх зберігають - гарячі голови у Кремлі охолонуть", - переконаний Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох поінформував, що Польща прийняла рішення про передачу Україні оборонного озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-