Кількість військ РФ на кордоні залишається на рівні показників весни 2021 року – Резніков

Кількість військ РФ на кордоні залишається на рівні показників весни 2021 року – Резніков

Укрінформ
Нинішні дані щодо скупчення російських військ на українському кордоні не відрізняються суттєво від показників весни 2021 року, а увага провідних країн світу до війни в Україні пов’язана з геополітичними інтересами.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню «Лівий берег» заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«З погляду математичного кількісного показника цифри збігаються з тими, які є зараз. Ми говоримо про умовні 110 тисяч наземного компонента, якщо йдеться про кількісний склад саме вояків збройних сил Російської Федерації. Якщо додати повітряну та морську компоненту, буде не більше ніж 120-125 тисяч уздовж усього кордону України, включаючи й адміністративну межу, Автономну Республіку Крим, яка тимчасово перебуває в окупації. Ще раз повторюю: цифри ті самі, що й навесні 2021-го», - заявив міністр.

Він зазначив, що упродовж минулих семи років, на жаль, Україна не була в порядку денному багатьох країн, тому місцеві медіа менше звертали на неї увагу, був момент певного «звикання», але оновлення політичних еліт в різних країнах та зухвала поведінка Росії почали викликати занепокоєння.

«І демонстрація особливої підтримки України, проактивна позиція важлива не тільки для нас з вами, не тільки для зовнішнього світу, не тільки тому, що це відповідь на виклики зухвалого Кремля, але це й внутрішня політика. Це стало внутрішньою політикою Сполучених Штатів, Великобританії, балтійських країн. Ми пам’ятаємо відомий вислів пана Черчилля, що не повинно бути постійних друзів чи ворогів, мають бути постійні інтереси. Сьогодні в інтересах багатьох країн тримати Україну на перших шпальтах», - вважає Резніков.

Читайте також: Агресія Росії може надихнути інші країни змінити світовий порядок — CNN

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2021 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. Данілов вважає нинішню ситуацію "некритичною".

Читайте також: Радбез ООН сьогодні обговорить російську загрозу

25 січня Верховна Рада звернулася до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав, а також парламентських асамблей міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу з боку Росії, який вона здійснює для недопущення реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-