Ухвалення закону про «НАТО Плюс» для України не буде швидким - конгресмени

Ухвалення закону про «НАТО Плюс» для України не буде швидким - конгресмени

Фото
Укрінформ
Члени делегації Конгресу США вважають малоймовірним швидке просування законопроєкту, яким пропонується надати Україні статус «НАТО Плюс».

Про це заявив член делегації Амі Бера (демократ, представляє штат Каліфорнія) на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це не пройде через Палату представників досить швидко і в координації з Сенатом, тому що ми хочемо надати президентові Байдену і його адміністрації повноту влади та всі інструменти, аби уряд України отримав ресурси, необхідні для захисту», - сказав конгресмен.

Він також нагадав: президент Байден заявив, що у найближчій перспективі прийняття України до НАТО не передбачається.

Водночас демократ Девід Сисиллін (штат Род-Айленд) зазначив, що є чітко прописані стандарти для вступу в Альянс, і рішення прийматимуть лише його члени та держави, які бажають вступити.

«Володимир Путін чи будь-хто інший не диктуватиме членам НАТО, хто може вступити, а хто ні, та в який час це відбудеться», - заявив американський політик.

Читайте також: Зеленський: Якщо буде повномасштабна війна, вона буде і на кордонах країн НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня група республіканців у Палаті представників Конгресу США ініціювала законопроєкт про гарантування незалежності України шляхом посилення її оборони (GUARD). Він пропонує надати Україні статус «НАТО Плюс», а також запровадити санкції проти Nord Stream 2.

Законопроєкт передбачає надання Україні військової та дипломатичної підтримки, якої потребує наша країна в умовах нарощування російської військової присутності біля кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-