У МЗС назвали надуманими судженнями слова Сійярто про «утиски» нацменшин

У МЗС назвали надуманими судженнями слова Сійярто про «утиски» нацменшин

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло твердження міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто про існування в Україні політики порушення прав національних меншин.

Про це йдеться в наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Це - надумані та заполітизовані судження. Нині немає жодних обґрунтованих підстав звинувачувати Україну в порушенні прав національних меншин, а тим більше блокувати співпрацю нашої держави з НАТО, особливо на тлі агресивних дій Росії», - заявив він.

Речник МЗС зазначив, що навпаки в нашій державі втілюється відкрита політика створення ширших можливостей для самореалізації національних спільнот.

Читайте також: Кулеба зустрівся з Сійярто: Безпека України - це безпека Угорщини і всього східного флангу НАТО

«Жодних загроз для їхньої національної самобутності не існує. Ми високо цінуємо етнічне і національне розмаїття українського суспільства», - акцентував Ніколенко.

Він також зауважив, що впродовж останніх років українська влада демонструє максимальну відкритість до діалогу в питанні національних спільнот, зокрема угорської, через відвертий і конструктивний діалог з Угорщиною на різних рівнях. У цьому контексті речник МЗС нагадав, що з ініціативи української сторони в лютому 2021 року було створено спільну робочу групу з питань освіти, в рамках якої відбувається ефективна і результативна співпраця.

Насамкінець Ніколенко наголосив, що без безпеки в Україні не буде безпеки ні в Угорщині, ні в Європі загалом.

Читайте також: Україна і Угорщина вперше пропонують квартальні гарантовані потужності для імпорту газу

«Лише разом ми можемо зміцнити безпеку в регіоні Центральної Європи», - резюмував він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Петер Сійярто в інтерв’ю проурядовому виданню Magyar Nemzet заявив, що якщо українці не відступлять від своєї політики щодо угорської меншини, це дуже обмежить можливості уряду Угорщини надати будь-яку підтримку Києву у конфлікті з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-