Україна і Угорщина вперше пропонують квартальні гарантовані потужності для імпорту газу

Україна і Угорщина вперше пропонують квартальні гарантовані потужності для імпорту газу

Укрінформ
Оператор ГТС України (ОГТСУ) домовився з угорським FGSZ про подовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

Український оператор відзначив, що відповідна домовленість значно збільшить можливості для закачування газу Україною на наступний опалювальний сезон.

"Таким чином, замовники послуг отримали можливість бронювати необхідні потужності для імпорту в Україну на квартальних аукціонах. Наразі, угода діє у тестовому режимі, однак, оператори працюють над запровадженням гарантованих потужностей для імпорту з Угорщини на постійній основі, а також максимізацією їх рівня", - зазначили в ОГТСУ.

Генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон розповів, що з 1 січня 2022 року було збільшено гарантовані потужності для імпорту газу до України майже на 30% і відкрито доступ до нових джерел природного газу, в тому числі до СПГ терміналу на о. Крк у Хорватії.

"Щоб диверсифікувати джерела постачання газу та посилити енергетичну безпеку України, ОГТСУ продовжує роботу над збільшенням гарантованих потужностей для імпорту газу з Угорщини на постійній основі. Зараз, як ніколи, ми бачимо своє завдання в розширенні можливостей для доступу українських імпортерів до різних маршрутів та джерел походження природного газу з метою стабілізації ситуації в Україні, за всіх сценаріїв поведінки Газпрому”, — сказав очільник ОГТСУ.

Читайте також: Імпорт газу в Україну торік зменшився у шість разів

Як повідомляв Укрінформ, угода між ОГТСУ та FGSZ дозволяє фізично транспортувати до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік) з Угорщини до України. Разом із наявними 27 млн куб. м добових потужностей зі Словаччини це збільшує загальний обсяг гарантованих можливостей для імпорту газу в Україну до 35 млн куб. м на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-