Ердоган назвав «нерозумним кроком» збройну агресію РФ проти України

Ердоган назвав «нерозумним кроком» збройну агресію РФ проти України

Укрінформ
Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, що є незмінною позицією, та вважає, що можлива збройна агресія та окупація України не була б розумним кроком ні для Росії, ні для регіону загалом.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав під час спілкування з журналістами пізно ввечері в середу, повідомляє Укрінформ.

«Наша країна із самого початку підтримала територіальну цілісність та суверенітет України. Ми продемонстрували чітку позицію стосовно кроків Росії щодо підриву територіальної цілісності України, починаючи від анексії Криму. Наша позиція незмінна. Моє бачення, щоб Росія не ставала на шлях збройної агресії та окупації України. Тому що такий крок не буде розумним ні для Росії, ні для нашого регіону», - сказав Ердоган.

Читайте також: Росія не хоче «переїзду» ТКГ у Стамбул - пропонує Москву, Донецьк чи Луганськ

Турецький лідер висловив сподівання, що напруга не досягне критичної точки, і готовність докладати зусиль, аби вона не переросла у збройний конфлікт.

«Ми хочемо, щоб та напруга, яка існує сьогодні між Росією та Україною, була вирішена, не ставши новою кризою. Ще раз кажу, ми готові надати необхідну допомогу для цього. Передав і продовжу передавати ці меседжі президенту Путіну та президенту Зеленському, тому що ми хочемо миру та стабільності в нашому регіоні», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також нагадав про готовність організувати зустріч президентів Зеленського та Путіна на своїй території.

Читайте також: Путін просив Ердогана не брати участі в «Кримській платформі» - Джемілєв

«Думаю, обидві країни усвідомлюють щирість та добрі наміри Туреччини. Наприклад, якщо два лідери того захочуть, ми можемо організувати їхню зустріч в нашій країні та відкрити шлях, який веде до відновлення мирної атмосфери. Війна між двома країнами регіону не принесе нічого ні їм, ні регіону. Цей регіон пережив достатньо нестабільності, це надзвичайно негативно позначається і на нас. Ми не хочемо більше війни та страждань», - сказав президент Туреччини.

За словами Ердогана, раніше він запрошував Путіна відвідати Туреччину.

Як відомо, візит президента Туреччини в Україну запланований на початок наступного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ердоган заявляв про те, що розраховує якнайшвидше організувати зустріч президентів України та Росії та посприяти таким чином мирному врегулюванню напруги, яка виникла через загрозу агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-