Росія не хоче «переїзду» ТКГ у Стамбул - пропонує Москву, Донецьк чи Луганськ

Росія не хоче «переїзду» ТКГ у Стамбул - пропонує Москву, Донецьк чи Луганськ

Укрінформ
На засіданні Тристоронньої контактної групи переговорні стратегії України та РФ не змінювалися під впливом зовнішніх факторів.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш у Фейсбуці.

"Сьогоднішнє засідання ТКГ було одним із найспокійніших на моїй пам'яті. І, напевно, найкоротшим – лише три години... ні про що серйозне не домовилися. Не видно, щоб переговорна стратегія РФ чи України змінювалася під впливом зовнішніх факторів", - написав Гармаш.

Він додав, що питання полонених, відкриття КПВВ та дотримання режиму тиші залишаються підвішеними Москвою у невизначеності.

Читайте також: Відкриття КПВВ та полонені в обмін на нерозширення НАТО: Гармаш вважає, що РФ шантажуватиме Штати

"РФ як і раніше - "посередник", а представники Росії з ОРДЛО корчать із себе "делегації". Україна, як і раніше, не визнає ОРДЛО стороною конфлікту та суб'єктом переговорів", - написав Гармаш.

За його словами, обговорюючи Стамбул як можливу локацію для зустрічей в офлайні, "міністр" "ЛНР" Дейнего зажадав від Турецької Республіки "офіційних документів з гарантіями безпеки" і, по суті, визнання Туреччиною паспортів "ДНР"-"ЛНР" , оскільки не всі учасники їхніх "делегацій" мають українські або навіть російські паспорти.

"У свою чергу, представник Росії, не чекаючи турецьких гарантій, заявив, що росіянам "Стамбул логістично не зручний...", їм "переважніше Мінськ", або навіть "міста РФ або України, наприклад, Москва, Донецьк або Луганськ", - додав представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації.

Читайте також: Росія усунулася від діалогу і заблокувала роботу в ТКГ – Кулеба

Він зазначив, що питання з локацією, як і з самою можливістю зустрічей ТКГ офлайн, залишається відкритим.

Як повідомлялося раніше, Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна зустрітися у Туреччині для обговорення розбіжностей та подолання проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-