Кулеба обговорив з Боррелем підготовку санкцій проти Росії

Кулеба обговорив з Боррелем підготовку санкцій проти Росії

Укрінформ
Очільник МЗС Дмитро Кулеба обговорив з Високим представником Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем підготовку санкцій проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

У ході телефонної розмови глава європейської дипломатії поінформував очільника МЗС про підсумки засідання Ради Євросоюзу в закордонних справах та запросив його взяти участь у наступному засіданні.

"Співрозмовники обговорили підготовку санкцій проти Російської Федерації, аби стримати її від втілення агресивних планів щодо України та Європи", - повідомляють в МЗС.

Окрему увагу Кулеба й Боррель приділили перспективам дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Читайте також: Кулеба закликає провести Раду глав МЗС Євросоюзу в Києві

Зазначається, що глава європейської дипломатії підтвердив відсутність намірів на цьому етапі здійснювати евакуацію членів родин і співробітників представництва ЄС в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Боррель окреслив десять пріоритетів Євросоюзу в дотриманні європейської безпеки, які стали відповіддю на військову ескалацію Росії на кордонах України. Серед них - продовження у тісному контакті з партнерами роботи над санкціями проти РФ за порушення міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-