Німеччина не скорочує персонал в українському посольстві на знак підтримки

Німеччина не скорочує персонал в українському посольстві на знак підтримки

Укрінформ
Німеччина вирішила не скорочувати персонал свого посольства в Україні, що також має слугувати знаком підтримки країни.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок під час свого виступу у четвер у Бундестазі на дебатах, присвячених російським військовим погрозам Україні.

«Ми вирішили не скорочувати персонал нашого посольства, а натомість – підтримати Україну також тим, щоб ми залишаємося присутніми, що ми інвестуємо, що дипломатія є абсолютним пріоритетом і що ми спільно виступаємо за безпеку України та всієї Європи», - заявила вона.

За словами Бербок, в нинішній складний момент особливо важливо фінансово та економічно підтримати Україну.

У своєму виступі міністр, зокрема, вказала на те, що Німеччина «вже багато років є одним з найбільших донорів України через МВФ, ЄС та двосторонню співпрацю». За її словами, наразі федеральний уряд працює над якомога швидшим виділенням Україні кредиту у розмірі 150 млн євро. «Також ми працюємо у сфері закупівлі вакцин, енергозабезпечення та процесу реформ в країні разом з нашими партнерами», - додала Бербок.

Говорячи про спільну позицію Німеччини та Франції як посередників у російсько-українському конфлікті, міністр зазначила, що через тиждень вона та її французький колега Жан-Ів Ле Дріан прибудуть з візитом до України, у ході якого також відвідають «контактну лінію».

Читайте також: Шоломи та бункер під Одесою: Бербок розповіла, як Німеччина підтримує Україну

Як повідомлялося, державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний від'їзд державних службовців із посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх сімей. Це рішення було прийняте Держдепом «як особливе застереження через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підрив безпеки громадян України та інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні». Проте станом на 26 січня більшість американських дипломатів вирішили залишитися на робочих місцях у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-