Клімкін прогнозує паузу у просуванні України до НАТО

Клімкін прогнозує паузу у просуванні України до НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках Павло Клімкін вважає, що найближчим часом буде поставлено на паузу процес просування України до НАТО, а також стосовно Плану дій щодо членства в Альянсі.

Таку думку він висловив в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

«На сьогодні настрої такі, що нас ніхто не буде здавати в критичних питаннях. Але буде пауза, наприклад, у нашому просуванні до НАТО та до Плану дій щодо членства, у розміщенні інфраструктури НАТО, в якісному розширенні тренувальних можливостей для України, якісному розширенні обміну інформацією та інших речах, в яких Україна могла в найближчі роки зробити прорив», - сказав Клімкін.

На його переконання, Альянс і раніше не планував розміщувати в Україні ракети ані найближчим часом, ані в середньостроковій перспективі. «Йдеться про бази НАТО, про технічні засоби, про аеропорти, порти, про спільне виробництво зброї. Насправді у нас чимало опцій співпраці з НАТО, і деякі з них вже майже підійшли до практичної реалізації. Але я підозрюю, що все це не буде реалізовано. Бо там є критичні для Москви речі. РФ буде реагувати», - додав колишній глава МЗС.

Читайте також: Росія тиражуватиме далі досвід повзучої інтеграції окупованих територій – Клімкін

Клімкін також переконаний у тому, що нині перспективи України в НАТО серйозно не розглядають ні в Європі, ні в США, оскільки не виключають того, що президент Путін може використати це як привід, щоб зруйнувати Україну.

Як повідомлялося, влітку 2021 року лідери НАТО підтвердили, що Україна буде членом Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-