Росія тиражуватиме далі досвід повзучої інтеграції окупованих територій – Клімкін

Росія тиражуватиме далі досвід повзучої інтеграції окупованих територій – Клімкін

Укрінформ
Росія створює на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей ситуацію, що дає змогу Кремлю ухвалити в майбутньому будь-яке рішення - від інтеграції його до українського політичного та правового поля на російських умовах до інтеграції до Росії.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін у статті для «Дзеркала тижня».

Дипломат зауважив, що Росія продовжує активно видавати російські паспорти мешканцям окупованих територій, і спрогнозував, що вже 2022 року їхня кількість перевищить мільйон.

Окрім того, повзуча паспортна інтеграція доповнюється повзучою економічною інтеграцією. «Указ Путіна про визнання товарів, вироблених на окупованих територіях, фактично як вироблених у РФ, саме про це», - зазначив ексміністр.

Він також констатував, що, згідно з опитуваннями, відсоток тих, хто хоче повернутися в Україну, зазвичай коливається від 10 до 20, а в майбутньому ми отримаємо ще покоління, яке наразі навчається за програмами, підготовленими в Росії, та вчителями, котрі, як переважна більшість бюджетників на окупованому Донбасі, точно не є нашими симпатиками.

«Фактично Росія створює на окупованому Донбасі ситуацію, що дає змогу Кремлю ухвалити в майбутньому будь-яке рішення - від інтеграції його до українського політичного та правового поля на російських умовах до інтеграції до Росії. Повторюся: у сьогоднішній ситуації у Кремля є щонайменше передумови для реалізації всього спектру рішень», - вважає Клімкін.

Він додав, що їхня ціна буде різною, але можливість для маневру в Кремля є, і вона є досить істотною, натомість у нас - максимально звуженою. На думку ексміністра, Кремль почав відпрацьовувати в ОРДЛО варіант реінтеграції територій, котрі, як вважають у Москві, належать до російського імперського простору, назад до нього.

«Те, що відбувається зараз, - це тест, досвід від результатів якого тиражуватиметься далі. Це добре розуміють на Заході, але фактично не обговорюють у нас», - констатував ексміністр.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок заявив, що США спільно з ЄС намітили два шляхи впливу на Путіна в питанні України: дипломатія та стримування з масштабними наслідками і втратами для РФ, якщо вона вдасться до агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-