Велика Палата Верховного Суду розгляне справу Тупицького 23 березня

Велика Палата Верховного Суду розгляне справу Тупицького 23 березня

Укрінформ
Велика палата Верховного Суду 23 березня розгляне апеляцію на рішення Касаційного адмінсуду у складі ВС щодо визнання незаконним указу Президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким було звільнено Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду.

Про це Укрінформу повідомили у Верховному Суді.

«Велика Палата Верховного Суду розгляне апеляцію на рішення Касаційного адмінсуду у справі Тупицького 23 березня об 11 годині», - сказали в суді.

Читайте також: Ринок землі: Конституційний суд відклав розгляд справи через відсутність кворуму

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2021 року Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ Президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Водночас Офіс Президента оскаржив це рішення у Великій Палаті ВС.

Володимир Зеленський 29 грудня 2020 року підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. 26 лютого своїм указом Президент продовжив відсторонення ще на один місяць.

Тупицький оскаржив укази про своє відсторонення у Верховному Суді.

27 березня Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленський зазначив, що це зроблено за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Обидва звільнених судді оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-