Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про звільнення Тупицького

Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про звільнення Тупицького

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ Президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу Олександр Тупицький.

"Я щойно повернувся з суду. Колегія суддів визнала дії Президента протиправними, Указ незаконним", - сказав він.

За його словами, це рішення суду набуде законної сили після його оскарження у Великій палаті Верховного Суду. Тупицький очікує, що остаточне рішення у цій справі буде восени поточного року.

"Протягом тридцяти днів Офіс Президента, напевно, визначаться з цим питанням. Якщо оскаржать, то Велика палата, скоріше за все, восени буде розглядати справу", - зазначив він.

Читайте також: Веніславський подав до Держбюро розслідувань заяву щодо правопорушень Тупицького

Тупицький також розповів, що, оскільки представники Держохорони не пускають його у приміщення суду, він бере участь у роботі КС дистанційно. Зокрема, направляє свої зауваження і пропозиції до проєктів рішення суду.

Укрінформ звернувся по коментар до ВС, але там повідомили, що оприлюднять інформацію про це рішення пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 29 грудня 2020 року підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. 26 лютого своїм указом Президент продовжив відсторонення ще на один місяць.

Тупицький оскаржив укази про своє відсторонення у Верховному Суді.

Читайте також: Тупицький витратив на юридичні послуги більш як 270 тисяч

27 березня Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленський зазначив, що це зроблено за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Обоє звільнених суддів оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-