Веніславський подав до Держбюро розслідувань заяву щодо правопорушень Тупицького

Веніславський подав до Держбюро розслідувань заяву щодо правопорушень Тупицького

Укрінформ
Представник Президента в Конституційному Суді Федір Веніславський подав до Державного бюро розслідувань заяву щодо правопорушень, скоєних Олександром Тупицьким під час перебування на посаді голови КСУ.

Як передає Укрінформ, про це Веніславський заявив в ефірі телеканалу "Дом".

Він нагадав, що вже почався судовий процес щодо Тупицького. Тим часом сам Тупицький подав позов до Окружного адміністративного суду Києва про стягнення 900 тис. грн нібито невиплаченої йому зарплати з квітня по серпень 2020 року, хоча з березня, згідно з указом Президента України, він не виконує своїх обов'язків.

"Матеріали справи передані до суду. Пан Тупицький є підозрюваним у дуже важких злочинах. І цинізм цієї ситуації проявляється в його позові до Окружного адміністративного суду про стягнення з Конституційного Суду практично 1 млн грн за час, коли він не отримує заробітну плату. Причому він нічого не робить. Він на сьогодні, практично, взагалі жодних функцій не може виконувати де-юре й не виконує де-факто", — сказав представник Президента в КСУ.

Веніславський вірить, що суд винесе відносно Тупицького справедливе рішення. "Я думаю, що найближчим часом пан Тупицький все-таки отримає заслужене судове рішення, яке дасть об'єктивну оцінку всім його діям", — вважає він.

Веніславський також повідомив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву щодо правопорушень, скоєних Тупицьким під час перебування на посаді голови Конституційного Суду.

"Було порушено автоматичний розподіл справ у Конституційному Суді. І "потрібні" справи розподілялися залежно від зацікавленості певних осіб, олігархічних груп, які були зацікавлені в прийнятті певних рішень. І саме ці рішення Конституційний Суд продукував під режисурою пана Тупицького. Щоб приймати потрібні рішення, потрібно було, щоб ці справи за потрібними конституційними скаргами потрапляли до рук тих суддів, які готові були виконувати всі побажання "замовників". Тому це теж стало предметом моєї заяви до ДБР", — деталізував він.

Читайте також: Тупицький витратив на юридичні послуги більш як 270 тисяч

У своїй заяві Веніславський також згадав про те, що Тупицький використовував своє службове становище, вже не будучи суддею. "Він практично втручався до роботи суду. Тобто, за великим рахунком, останнім часом Тупицький зробив ще кілька кримінальних діянь. І думаю, що Державне бюро розслідувань дасть їм оцінку", — додав Веніславський.

Крім того, він нагадав ще про ще одну одіозну постать української судової системи — це очільник Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, якого підозрюють у хабарництві. За словами Веніславського, правоохоронці мають у своєму розпорядженні достатню доказову базу, щоб притягнути Вовка до відповідальності.

Веніславський переконаний, що ініціатива Президента Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду допоможе відновити імідж судової системи, і тому вона повинна бути підтримана парламентом.

Читайте також: Справа Тупицького: Верховний Суд оголосив перерву до 14 липня

Як повідомлялося, 27 березня Президент Володимир Зеленський скасував указ експрезидента-втікача Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького суддею КСУ.

Державне бюро розслідувань 18 травня завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Тупицького. Йому інкримінують, що він у жовтні в 2018 році здійснив підкуп свідка, щоб той відмовився давати свідчення або надав завідомо неправдиві показання в кримінальному провадженні, пов'язаному з протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ "Зуєвський енергомеханічний завод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-