Хвилю зради через часткову евакуацію родин дипломатів розганяти не треба - Клімкін

Хвилю зради через часткову евакуацію родин дипломатів розганяти не треба - Клімкін

Укрінформ
Дипломатичні відомства та авіакомпанії діють за своїми правилами та завжди перестраховуються тож не слід розганяти хвилю зради від новин про часткову евакуацію родин американських дипломатів або відмову деяких авіакомпаній від нічних стоянок в Києві.

Як передає Укрінформ, про це ексміністр закордонних справ Павло Клімкін написав у Фейсбуці.

“Пропоную не розганяти хвилю зради від новин про часткову евакуацію родин американських дипломатів або відмову деяких авіакомпаній від нічних стоянок в Києві. Вони діють за своїми правилами та завжди перестраховуються. Але дипломати ходять на роботу, а літаки літають, ніхто нас не полишає”, - написав колишній очільник МЗС.

За його словами “Російська пропаганда розганяє, що в Україні багато хто пакує валізи, але в самих біржа впала на 12% і далі падатиме. В нас така ж історія, і це частина стратегії Кремля: перекрити нам доступ до фінансових ринків і перевести українську економіку в стан колапсу на фоні рекордних цін на енергоносії”.

Він додав, що паніка цьому тільки сприятиме.

Читайте також: Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин

Клімкін закликав українців не піддаватися паніці, але й не “розслаблятися”.

За його словами, поки тривають переговори США та РФ, ймовірність прямої масштабної атаки менше, Кремль діятиме неочікувано, піднімаючи ставки, але не хотітиме втратити шанс на саміт зі США.

“Тому "без паніки", але й без гасел "все в нас добре". І те, й інше працює на Росію”, - закликав Клімкін.

Читайте також: Німеччина розробляє кризовий план для своїх громадян в Україні

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 січня лише чотири держави - США, Велика Британія, Австралія та Німеччина - повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-