Німеччина розробляє кризовий план для своїх громадян в Україні

Німеччина розробляє кризовий план для своїх громадян в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Німеччини розробляє кризовий план для співробітників посольства в Україні та інших громадян ФРН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Наразі міністерство не бачить необхідності в організації масштабної операції з вивезення співробітників посольства та громадян Німеччини на батьківщину, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

За її словами, чергове обговорення кризового плану підтримки громадян ФРН в Україні заплановане на 24 січня. Зустрічі на цю тему проводяться регулярно, зазначила дипломат.

Читайте також: «Позиція незмінна»: у Німеччині пояснили, чому не постачатимуть зброю Україні

При цьому вона застерегла від передчасної паніки. "Ми перебуваємо в ситуації, коли МЗС ФРН та (німецькі. - ред.) компанії працюють в ситуації, коли на перший план ставиться підтримка України, зокрема економічна. Тому підготовка (до можливої ​​ескалації конфлікту. - ред.) не має бути використана для створення невпевненості щодо інвестицій в Україну", - наголосила Бербок.

Тим часом представник МЗС ФРН повідомив у Берліні, що члени родин німецьких дипломатів можуть добровільно залишати Україну, це також стосується членів родин персоналу, який працює в таких організаціях, як Гете-інститут або Товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Витрати на їх повернення додому візьмуть або МЗС ФРН, або їхні працедавці.

Читайте також: ЄС не планує евакуації своїх дипломатів з України - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У Міністерстві закордонних справ назвали такий крок американської сторони "передчасним та проявом надмірної перестороги".

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-