«Позиція незмінна»: у Німеччині пояснили, чому не постачатимуть зброю Україні

«Позиція незмінна»: у Німеччині пояснили, чому не постачатимуть зброю Україні

Укрінформ
Заступник спікера німецького уряду Крістіане Гофман заявила, що позиція Берліна щодо постачання Україні летальної зброї залишається незмінною. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Handelsblatt.

«Німецький уряд наразі не змінив позицію щодо постачання летальної зброї в Україну. Уряд, звичайно, розуміє, що у наших союзників інша позиція, і вони діють інакше, але його позиція незмінна», - заявила Гофман.

На запитання журналіста, чи може Україна розраховувати на німецьку зброю у разі нового нападу Росії, вона відповіла, що уряд Німеччини хоче запобігти саме такій ескалації.

Читайте також: Шольц - про військову ескалацію РФ: Це загроза миру й безпеці в Європі

«На випадок, якщо відбудеться російська інтервенція чи якесь вторгнення на українську територію, уряд Німеччини разом зі своїм союзником готує низку заходів, детальніше розповісти про які ми наразі не можемо», - додала Гофман.

Відзначимо, міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю, тому що її країна дотримується позиції не поставляти летальну зброю в зони конфлікту. Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба піддав критиці таку позицію та заявив, що українці пам'ятатимуть про це десятиліттями.

Читайте також: НАТО перекидає додаткові військові сили на Східний фланг

Як повідомляв Укрінформ, посол у ФРН Андрій Мельник назвав своєчасною відставку командувача ВМС цієї країни Кая-Ахіма Шенбаха і наголосив, що Берлін має змінити своє ставлення до України.

Командувач ВМС Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна втратила Кримський півострів, і він ніколи не повернеться до її складу. Він також висловив думку, що Росія - важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог, а Путіна треба поважати.

Читайте також: У МЗС «особливо розчаровані» позицією прем’єра Баварії щодо антиросійських санкцій

МЗС України назвало категорично неприйнятними ці висловлювання командувача Військово-морських сил ФРН та зажадало роз’яснень від Берліна, яким чином вони корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи.

Увечері 22 січня Шенбах подав у відставку з посади командувача ВМС Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-