Зеленський обговорив із президентом Євроради агресію РФ та підготовку нових санкцій

Зеленський обговорив із президентом Євроради агресію РФ та підготовку нових санкцій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та Президент Європейської Ради Шарль Мішель обговорили політико-дипломатичні шляхи деескалації безпекової ситуації навколо України та можливість підготовки превентивних санкцій.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави.

"Основну увагу під час розмови було приділено координації міжнародних політико-дипломатичних зусиль з метою деескалації безпекової ситуації навколо нашої держави", - розповіли в ОП.

Зеленський, зокрема, відзначив, що для України важливим є збереження єдності усіх країн – членів ЄС щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. За його словами, Україна не піддаватиметься на провокації, натомість разом зі своїми партнерами зберігатиме спокій та витримку.

Читайте також: Блінкен пояснив, чому Штати не квапляться із санкціями проти Росії

«Вдячний вам, пане Президенте Європейської ради, та лідерам країн ЄС, чиї дипломати залишаються в нашій державі та підтримують нас, виконуючи свою роботу», – зауважив він.

Співрозмовники також обговорили питання підготовки Європейським Союзом вже на нинішньому етапі широкого пакету превентивних економічних, політичних та безпекових санкцій, які змогли б стримати потенційну подальшу ескалацію.

Читайте також: Президентка Єврокомісії запевнила Україну в підтримці ЄС у важкі часи

Крім того, Президент України наголосив на необхідності забезпечення стабільного розвитку вітчизняної економіки в умовах нинішньої безпекової ситуації. У цьому зв’язку він подякував Євросоюзу за своєчасне рішення щодо виділення макрофінансової допомоги в обсязі 1,2 млрд євро, яке було ухвалене, зокрема, за результатами його нещодавньої розмови з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

За її словами, ця підтримка допоможе Україні "задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-