В ОП прокоментували дані британської розвідки щодо проросійського ставленика

В ОП прокоментували дані британської розвідки щодо проросійського ставленика

Укрінформ
Британська розвідка не сказала нічого такого, чого не знають українці, хоча у Києва нема жодного сумніву в тому, що британський уряд абсолютно чітко, в деталях, в персоналіях розуміє, що відбувається в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі радника голови Офісу Президента Михайла Подоляка для ВВС News Україна.

«Якщо неупереджено подивитись на повідомлення з Британії, то треба буде визнати: вони не сказали нічого такого, що українці самі не розуміли про частину політичного спектра в Україні», - сказав він.

За його словами, ще від 2014 року, «коли почалась війна, керівництво Росії використало у своїх інтересах частину хоча і маргінальних, але все ж таки існуючих політичних і громадських структур, діячів».

Цих діячів в ОП називають «політичними проксі для постійної атаки на українське суспільство зсередини».

Проте Подоляк звертає увагу, що «за період 2014-2019 років ця частина політичного спектра не тільки не зникла, а й посилилась» і звинувачує у цьому попередника чинного Президента.

«Прізвища таких осіб, як Медведчук, Мураєв, інші подібні, - це доволі небезпечна спадщина каденції Порошенка і тих помилкових кроків, які він зробив в політичній роботі... Просто порівняйте: де зараз Медведчук і де він був у 2018 році», - наголошує радник голови президентського офісу.

Крім того, він називає «відверто дивними» коментарі самого Євгена Мураєва про російські санкції проти нього.

«Російські санкції проти нього введені очевидно не тому, що Мураєв за незалежність України, а тому, що без дозволу конкурував з Медведчуком за можливість просувати інтереси Росії. Яка ситуація зараз у відносинах між Мураєвим і Росією і чи збирався Мураєв стати новим "Аксьоновим"» - має бути відповідь від правоохоронців», - сказав Подоляк.

Читайте також: Лондон пригрозив Москві санкціями у разі приведення проросійського політика до влади в Україні

Як повідомляв Укрінформ, вчора МЗС Великої Британії заявило, що у контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні. Як потенційного кандидата уряд РФ розглядає колишнього депутата Євгена Мураєва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-