Кулеба: Ми вітаємо будь-яке посередництво у розв'язанні конфлікту з РФ

Кулеба: Ми вітаємо будь-яке посередництво у розв'язанні конфлікту з РФ

Укрінформ
Урегулювання конфлікту на сході України можливе за умови, якщо всі міжнародні партнери нашої держави займуть справді принципову позицію стосовно Росії.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Цей конфлікт має бути врегульованим. І в нас є всі шанси на те, щоб він був урегульований, якщо всі партнери займуть дійсно принципову, а не нейтральну позицію. Ми страждаємо від того, що у нас дуже часто є моменти, коли в ключовому епізоді окремі партнери... займають нейтральну позицію замість того, щоб зайняти активну. Якби всі зайняли активну, принципову позицію щодо Росії, то цей конфлікт був би врегульований", - наголосив Кулеба.

Читайте також: Україна знає, де й у кого отримати зброю для свого захисту – Кулеба

Коментуючи пропозицію президента Туреччини Ердогана допомогти у врегулюванні конфлікту, міністр зауважив, що Україна вітає будь-яке посередництво.

"Ми вітаємо будь-яке посередництво. За великим рахунком нас влаштує будь-який формат. Нормандський? Давайте рухатися в Нормандському форматі. Якщо президент Ердоган може зібрати президента Путіна і Президента Зеленського за одним столом, давайте зробимо це через президента Туреччини. Якщо президент Байден може зібрати всіх за одним столом, давайте зробимо це завдяки президенту Байдену", - сказав глава МЗС.

Кулеба додав, що "ми вітаємо всі зусилля, готові до взаємодії з кожним".

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських домовленостей - Кулеба

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його країна готова надати максимальну підтримку для зменшення напруженості між Україною й  Росією та виступити посередником у будь-якому прийнятному форматі за умови згоди обох сторін.

Фото ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-