Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських домовленостей - Кулеба

Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських домовленостей - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що визнання Росією так званих "Л/ДНР" означатиме вихід Москви з Мінських домовленостей.

Про це він сказав у інтерв'ю Радіо Свобода, коментуючи внесений у Держдуму РФ депутатами-комуністами проєкт звернення до президента, передає Укрінформ.

"Можливе визнання «ЛНР» та «ДНР» Російською Федерацією стане очевидним і повним виходом Росії з Мінських домовленостей", - сказав він.

Водночас щодо звинувачень з боку РФ у тому, що Україна нібито порушує Мінські домовленості, глава МЗС заявив, що для світу "картинка є абсолютно чіткою і очевидною".

"Перше. Росія є стороною конфлікту. Друге. Росія має виконувати частину Мінських домовленостей, починаючи з безпекової частини. Третє. Україна за останні роки (і в цьому є велика заслуга президента Зеленського особисто) зробила все для того, щоб зміцнити зв’язки з окупованими територіями, з громадянами України, які живуть на окупованих територіях, і для виконання Мінських домовленостей та рішень "нормандських" самітів", - наголосив Кулеба.

Читайте також: Україна знає, де й у кого отримати зброю для свого захисту – Кулеба

Він додав, що відповідальність за ситуацію і за майбутнє виконання Мінських домовленостей лежить на Російській Федерації, і це "абсолютно беззаперечний факт".

Як повідомлялося, 19 січня депутати від КП РФ на чолі з її лідером Зюгановим внесли у Держдуму проєкт ухвали про звернення до президента з проханням визнати так звані "республіки", створені Росією на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-