Україна знає, де й у кого отримати зброю для свого захисту – Кулеба

Україна знає, де й у кого отримати зброю для свого захисту – Кулеба

Укрінформ
Україна знає, де й у кого отримати потрібну їй для захисту зброю.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода, коментуючи переговори з Німеччиною і Нідерландами щодо блокування зброї для України, передає Укрінформ.

«Повірте мені, Україна знає, де, у кого отримати потрібну їй зброю. Тому є трек з Німеччиною. Для нас ситуація з Німеччиною – це більше політично важливо, зняти блокування. Але ми знаємо, де взяти зброю на свій захист. І ми її там беремо. І будемо брати», - сказав він.

Крім того, очільник МЗС анонсував, що кількість партнерів, які постачають Україні зброю, зросте.

Читайте також: Німеччина має припинити словами і діями заохочувати Путіна до нового нападу - Кулеба

«Британія – дуже важливе, швидке постачання. Американці – постачання. Є й інші країни, про які ви скоро дізнаєтеся публічно. Вони будуть допомагати нам зміцнювати нашу обороноздатність», - сказав глава української дипломатії.

Він зауважив, що попри погрози з боку РФ про "наслідки" за постачання для армії України, партнери нам допомагають. «Тому що вони розуміють, що майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується в Україні в ці місяці і в цьому році», – зазначив Кулеба.

Він також сказав, що коли Україна намагалася "дещо купити" через систему закупівель НАТО, то своє застереження висловили Німеччина і Нідерланди.

"Ми працювали багато з Нідерландами, спілкувалися, роз’яснювали, пояснювали їм. І я їхав до вас на інтерв’ю і прочитав коментар мого голландського колеги, з яким ми 12 січня розмовляли якраз на цю тему, і він сказав, що ситуація змінилася. Тепер, якщо подібний запит від України в НАТО знову надійде, то Нідерланди будуть його розглядати прихильніше. Тобто це демонструє, що потрібно говорити", - наголосив міністр.

Читайте також: Посла Німеччини викликали до МЗС України

Кулеба додав, що це питання обговорював і з німецькою колегою Анналеною Бербок. "Я вислухав її позицію, її пояснення. Вона має свої аргументи, обґрунтування. Це лінія аргументів, пов’язана з історичною відповідальністю Німеччини. Але я чітко висловив їй наші аргументи, і чому ми вважаємо, що Україна заслуговує на таку підтримку. Ця робота ведеться, і вона буде продовжуватися", – зауважив очільник МЗС.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков у грудні 2021 року заявив, що представник Німеччини заблокував постачання Києву зброї, погоджену в межах НАТО. За інформацією німецьких ЗМІ, ФРН з травня 2021 року використовує механізм НАТО, щоб завадити іншим членам Альянсу продавати зброю Україні.

Фото: ФБ Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-