Україна візьме участь у формуванні Стратегічної концепції НАТО до 2030 року – Стефанішина

Україна візьме участь у формуванні Стратегічної концепції НАТО до 2030 року – Стефанішина

Укрінформ
НАТО запросило Україну разом з іншими партнерами долучитися до формування Стратегічної концепції НАТО до 2030 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Урядового порталу

Альянс запросив Україну разом з іншими партнерами долучитись до формування Стратегічної концепції НАТО до 2030 року. Оновлена концепція дасть розуміння щодо політики Альянсу на наступне десятиліття, зокрема щодо співпраці з країнами-аспірантами.

За словами віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, як в Україні, так і в столицях країн Альянсу є розуміння, що спільні виклики, які сьогодні постали перед демократіями, потребують спільної відповіді.

Читайте також: Стефанішина провела переговори у штаб-квартирі НАТО

Коментуючи підсумки свого візиту в Брюсселі, Стефанішина зазначила, що важливо мати спільну візію, а також, що пропозиції України до Стратегічної концепції НАТО, зокрема, будуть базуватися на досвіді протистояння гібридній агресії протягом останніх 7 років.

“Країни Альянсу вже сказали чітке “ні” агресору на його ультиматуми щодо розширення НАТО. Сподіваємося, що нова концепція дасть стратегічну ясність щодо відносин Україна-НАТО до 2030 року. Ми хотіли би бачити рішучу відданість політиці відкритих дверей НАТО та посиленню східного флангу Альянсу», – наголосила віцепремʼєр-міністр.

Читайте також: Стефанішина обговорила посилення координації з НАТО в умовах наростання агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 20 січня перебувала з робочим візитом у Брюсселі.

10 січня Стефанішина представляла Україну на засіданні Комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

Фото: @StefanishynaO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-