Стефанішина провела переговори у штаб-квартирі НАТО

Стефанішина провела переговори у штаб-квартирі НАТО

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтерграції Ольга Стефанішина вдруге за два тижні відвідала штаб-квартиру НАТО і обговорила з високопосадовцями Альянсу практичні кроки задля зміцнення обороноздатності України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанішина повідомила у Твіттері.

«Вдруге за два тижні відвідую штаб-квартиру НАТО. Окрім безпекової ситуації, обговорюємо з партнерами по НАТО дуже практичні елементи нашої співпраці, щоб зробити Україну сильнішою та стійкішою. Сильна Україна є ключем до європейської безпеки», - написала віцепрем’єрка.

Вона поінформувала, що вже провела зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, помічником генсека НАТО з операцій Томасом Гоффусом та помічником генсека з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером.

На порядку денному були питання координації з союзниками для протидії російській агресії та зміцнення обороноздатності України, впровадження національної системи стійкості в Україні, підготовка до Саміту НАТО у Мадриді та долучення партнерів до розробки Стратегічної концепції НАТО, підтримка Альянсу реформ у секторі безпеки та оборони, виконання Річної національної програми.

Як повідомляв Укрінформ, віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 20 січня перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Читайте також: Стефанішина у Брюсселі зустрінеться з високопосадовцями НАТО

10 січня Стефанішина представляла Україну на засіданні Комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

Як повідомлялося, днями відбулася низка міжнародних заходів для реагування на напругу у сфері європейської безпеки, що склалася в результаті концентрації російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях, включаючи двосторонні переговори США-Росія в Женеві, Раду НАТО-Росія та конференцію ОБСЄ. Ці зусилля були продовжені шляхом двосторонніх та багатосторонніх міжнародних контактів із залученням політичного керівництва України, зокрема під час візиту до України державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-