США взаємодіяли з Україною, щоб запровадити санкції проти агентів РФ – Блінкен

США взаємодіяли з Україною, щоб запровадити санкції проти агентів РФ – Блінкен

Укрінформ
Санкції Сполучених Штатів проти чотирьох проросійських політиків з України – двох нардепів від ОПЗЖ та двох ексчиновників – розроблялися та вводилися у взаємодії з чинною українською владою.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкена, поширеній у четвер, передає Укрінформ.

«Перед можливим новим вторгненням в Україну російські розвідслужби, в основному ФСБ – орган, який перебуває під санкціями США – вербує українських громадян на ключових посадах, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації. ФСБ використовує цих чиновників, щоб створити нестабільність в Україні», - зазначив Блінкен у своїй заяві з приводу введення санкцій проти чотирьох проросійських політиків з України.

Читайте також: Глава ЦРУ негласно відвідав Берлін за тиждень до візиту Блінкена – WSJ

Глава Держдепу підкреслив, що Сполучені Штати «працюють у тісній координації з урядом України над виявленням, викриттям та покаранням цих суб’єктів, щоб перешкодити цим операціям впливу».

Нинішні санкції проти двох чинних нардепів Верховної Ради, а також двох колишніх українських чиновників, які зараз переховуються в Росії, є частиною зусиль США щодо переслідування й перешкоджання спробам РФ розхитати ситуацію в Україні.

Читайте також: «Гібридні» акції РФ для дестабілізації України також матимуть відповідь Заходу – Блінкен

«У 2020 році кремлівські чиновники запустили комплексну інформаційну операцію, спрямовану на часткове погіршення здатності Української держави функціонувати самостійно. Особи, проти яких сьогодні введені обмеження, відіграли ключову роль у цій кампанії», - підкреслюється в заяві держсекретаря США.

Глава Держдепу також нагадав, що кампанії впливу РФ націлені не тільки проти України, але також проти США. Зокрема, російські спецслужби намагалися втрутитися у виборчий процес в Америці ще з 2016 року.

Читайте також: Блінкен підтвердив, що говоритиме з Лавровим про поновлення роботи «Норманді»

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти чотирьох проросійських політиків з України. У цьому списку опинилися Тарас Козак (депутат ОПЗЖ), Володимир Волошин (депутат ОПЗЖ), Володимир Олійник (ексдепутат Партії регіонів) та Володимир Сивкович (ексзаступник секретаря РНБО України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-