Блінкен підтвердив, що говоритиме з Лавровим про поновлення роботи «Норманді»

Блінкен підтвердив, що говоритиме з Лавровим про поновлення роботи «Норманді»

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що цілковито підтримує «Нормандський формат» як інструмент врегулювання ситуації на сході України та говоритиме про необхідність поновлення його роботи на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Женеві.

Про це глава Держдепартаменту США заявив у четвер під час пресконференції в Берліні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Нормандського формату, США повністю його підтримують. Ми роз’яснили це Росії, і я знову говоритиму про це завтра, коли бачитимусь із міністром закордонних справ Лавровим», - зазначив держсекретар США.

Блінкен уточнив, що Вашингтон готовий сприяти поновленню цих переговорів, однак наразі не йдеться про участь Сполучених Штатів у цьому форматі.

Читайте також: «Гібридні» акції РФ для дестабілізації України також матимуть відповідь Заходу – Блінкен

«Якщо ми можемо якось підтримати ці зусилля, розвивати їх далі, ми готові зробити це в будь-який момент – не шляхом приєднання до Нормандського формату, але, знову ж, підтримувати, сприяти, спілкуватися, якщо це корисно»,- зазначив Блінкен.

У цьому контексті держсекретар США висловив сподівання, що учасники «Норманді» також будуть готові взаємодіяти змістовно й продуктивно.

«Це єдиний найкращий спосіб виконати Мінські домовленості, які насправді є рішенням – узгодженим рішенням – як з боку Росії, так і України щодо (врегулювання – ред.) ситуації на Донбасі та, зрештою, найкращим способом для України повернути свою східну частину», - зауважив держсекретар США.

Читайте також: Блінкен прибув у Берлін, де проведе перемовини з трьома країнами Європи

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар Блінкен напередодні заявив, що участь США у процесі «Норманді» важливо розглядати не з точки зору приєднання Вашингтона до переговорів, а яку користь можуть принести зусилля США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-