«Гібридні» акції РФ для дестабілізації України також матимуть відповідь Заходу – Блінкен

«Гібридні» акції РФ для дестабілізації України також матимуть відповідь Заходу – Блінкен

Укрінформ
Росія отримає швидкі й руйнівні для її економіки санкції, як тільки її війська перетнуть український кордон, однак у разі інших «гібридних» акцій з метою дестабілізації України Москва також матиме скоординовану відповідь Заходу.

Про це заявив у четвер під час пресконференції в Берліні державний секретар США Ентоні Блікнен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насамперед, ми завжди дуже чітко заявляли: якщо будь-які російські військові сили перетнуть український кордон і вчинять нові акти агресії проти України, це зустріне швидку, жорстку та єдину відповідь Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів», - наголосив держсекретар США.

Читайте також: Блінкен переконаний, що Nord Stream 2 є важелем впливу на Росію

Він нагадав, що ця позиція була однозначно підтверджена в численних заявах на рівні G7, НАТО, Європейського Союзу, а також окремими провідними демократичними економіками світу.

Водночас, за його словами, Росія отримає відповідь і на інші дії, не пов’язані з військовою агресією. «Зі свого досвіду ми також знаємо, що Росія має у своєму арсеналі багато інструментів», - заявив Блінкен.

Він пояснив, що має на увазі діяльність росіян, спрямовану на дестабілізацію в інших країнах, проведення гібридних атак, застосування воєнізованої тактики.

Читайте також: Євросоюз, НАТО, Штати й ОБСЄ скоординували позиції щодо російської агресії

«Про більшість із цього ми дійсно говоримо з нашими союзниками й партнерами весь час, розглядаємо всі можливі сценарії, які Росія могла би використати або мати на увазі, щоби так чи інакше поновити агресію проти України, дестабілізувати її», - підкреслив держсекретар США.

За його словами, по кожному із цих сценаріїв США й союзники «дуже тісно співпрацюють», щоби мати скоординовану відповідь. «Саме цим ми займаємося, і я думаю, що робимо це дуже ефективно», - додав він.

Глава Держдепартаменту США також підкреслив, що всі країни Заходу чітко розуміють, які масштабні наслідки отримає РФ у разі поновлення своєї агресії, тому готові запроваджувати санкції кожна в межах своїх можливостей. Отже, заявив він, коли справа дійде до необхідності запровадження санкцій, реакція всіх країн буде «взаємодоповнюючою» та «тісно скоординованою».

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен цього тижня перебуває у європейському турне. У середу він відвідав Київ, де зустрівся з українським державним керівництвом. У четвер Блінкен перебуває в Берліні для переговорів із європейськими союзниками. У п’ятницю, 21 січня, запланована його зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-