Комісія з обрання керівництва САП оскаржила резонансне рішення ОАСК про її роботу

Комісія з обрання керівництва САП оскаржила резонансне рішення ОАСК про її роботу

Укрінформ
Комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржила рішення Окружного адмінсуду міста Києва, яким було визнано нечинним порядок її роботи.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці член Комісії Роман Куйбіда, передає Укрінформ.

“Комісія подала апеляційну скаргу. Ось так вона виглядає. Ні - вона не така велика, просто суд залучив до справи майже 140 учасників, тож це також копії апеляції для них”, - написав він.

Куйбіда додав, що у зв’язку з оскарженням, рішення ОАСКу не набрало законної сили, а тому правила проведення конкурсу залишаються чинними.

Читайте також: Обрання керівника САП: на Банковій прокоментували рішення ОАСК і чекають на завершення конкурсу

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов колишнього керівника підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро Олександра Карєєва стосовно скасування порядку роботи конкурсної комісії з обрання керівництва САП.

21 грудня комісія за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Проте офіційно, рішенням комісії, цей рейтинг затверджений не був.

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника п'ятого відділу САП очолив Сергій Савицький із 240 балами.

Читайте також: В Антикорупційній прокуратурі треба провести аудит - переможець конкурсу до САП Клименко

Комісія з обрання керівників САП під час останнього засідання 24 грудня не змогла затвердити результат конкурсного відбору, оскільки частина членів комісії не підтримали проєкт такого рішення.

Голова комісії Катерина Коваль заявила, що перед початком оголошення офіційних результатів конкурсу потрібно дочекатися від Офісу генпрокурора результатів спецперевірки - люстраційної перевірки кандидатів, а також відомостей стосовно їх допуску до держтаємниці.

Водночас Укрінформу стало відомо, що Офіс генпрокурора не проводить повторну спеціальну перевірку фіналістів конкурсу до САП Олександра Клименка і Андрія Синюка, оскільки голова конкурсної комісії Катерина Коваль звернулася з відповідним проханням передчасно, без належного затвердження рейтингу кандидатів, як того вимагає порядок конкурсного відбору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-