Україна очікує продовження канадської місії UNIFIER – Шмигаль

Україна очікує продовження канадської місії UNIFIER – Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна очікує продовження після березня 2022 року канадської тренувальної місії UNIFIER.

На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на зустрічі з міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«За нинішніх умов критичну роль відіграє підтримка партнерів у підвищенні обороноздатності України. У цьому зв’язку ми особливо цінуємо діяльність в Україні Канадської тренувальної місії UNIFIER. Очікуємо на продовження цієї місії після березня 2022 року», - сказав Шмигаль.

Під час зустрічі сторони обговорили активізацію торгово-економічної співпраці. Прем’єр-міністр зауважив, що розширення Угоди про вільну торгівлю на послуги та інвестиції є важливим елементом поглиблення двостороннього співробітництва в економічній сфері.

Прем’єр-міністр України та очільник МЗС Канади обговорили поглиблення торгово-економічної співпраці / Фото: Урядовий портал

«Сподіваюсь, оголошення про початок цих переговорів відбудеться до кінця цього місяця з нагоди встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами», — зазначив Шмигаль.

Крім того, глава уряду підкреслив важливість залучення канадських інвесторів до реалізації спільних проєктів в Україні.

Читайте також: Шмигаль розраховує на продуктивний діалог з Канадою щодо розширення Угоди про вільну торгівлю

Шмигаль також висловив сподівання на подальший діалог у спрощенні режиму поїздок громадян України до Канади.

«Для українців Канада є великим другом і партнером. Дуже багато наших громадян живе й працює в Канаді, дуже багато родинних зв’язків. Тож це питання надзвичайно важливе для нас», — наголосив глава уряду.

Читайте також: Міністерка оборони Канади обговорила з українською діаспорою стримування агресії РФ

Мелані Жолі зі свого боку запевнила, що Канада й надалі надаватиме рішучу підтримку Україні.

Під час зустрічі в присутності Прем’єр-міністра України й міністра закордонних справ Канади було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі надання технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України для покращення процесів координації формування політик, стратегічного планування та моніторингу, процесів державного управління, з метою забезпечення їхньої орієнтованості на результат та на потреби громадян.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-