Українські дипломати працюють із міжнародними партнерами для посилення кібербезпеки – МЗС

Українські дипломати працюють із міжнародними партнерами для посилення кібербезпеки – МЗС

Укрінформ
Українська дипломатична служба почала зовнішньополітичну роботу для запобігання кібератакам.

Про це у Facebook повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

«На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби українська дипломатична служба розпочала додаткові контакти із міжнародними партнерами задля посилення спроможностей України протидіяти кібератакам та розвивати системи кіберзахисту», – повідомив Ніколенко.

Читайте також: Кібератака на Україну: СБУ розслідує причетність російських спецслужб

Він також вказав на те, що сайт МЗС відновив роботу, внаслідок атаки його контент не постраждав. За його словами, витоку службової інформації у відомстві не зафіксували, внутрішні ІТ-системи працюють у штатному режимі.

«Вживаємо практичних заходів для посилення кіберзахисту МЗС та українських посольств і консульств за кордоном», – додав речник міністерства.

Читайте також: ЄС скликає безпековий комітет через кібератаку на урядові сайти України

Як повідомлялося, сайти низки міністерств та інших органів влади 14 січня припинили роботу через хакерську атаку, що відбулася учора вночі. Внаслідок атаки постраждали вебсайти низки міністерств та інших державних органів. Загалом кібератаку відчули 70 сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Держспецзв'язку збирає всю необхідну інформацію щодо цієї кібернетичної атаки, та планує до кінця дня відновити роботу всіх урядових сайтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-